Sportclinic

Op woensdag 20 september gingen we met alle kleutergroepen naar de sportvelden van de korfbalvereniging Victum. Daar werd speciaal voor ons een sport en spel ochtend georganiseerd….de kangoeroedag. Alle kinderen werden in kleine groepjes ingedeeld en hebben de volgende spelletjes gespeeld;

-knakworst tikkertje/krokodil tikkertje
-schipper mag ik overvaren
-over gooien met de bal en een naam zeggen
-om de beurt in de korf gooien.

Tussendoor kregen de kinderen limonade en banaan/sinaasappel. En ook hebben ze allemaal een kleurplaat en een doosje rozijnen meegekregen.  nHet was een prachtig gezicht om al die kinderen zo heerlijk samen te zien sporten.

Kinderboekenweek

Het thema was dit schooljaar: Griezelen, met het motto: Gruwelijk eng! De opening vond plaats op het schoolplein met een aantal  leerkrachten verkleed als heks. Het liedje “6 heksen bij elkaar” werd nagespeeld en veel ouders waren hierbij aanwezig.  De heksen toverden voor alle groepen mooie boeken voor al onze kinderen uit de ketel. Tijdens de Kinderboekenweek werd er door de hogere groepen voorgelezen aan de jongere kinderen. Heerlijk om in school al die lezende kinderen te zien.

Sinterklaas weer in het land

De Sint is weer in het land en dat kun je ook zien op de Plantage. De school is prachtig versierd met behulp van een groep enthousiaste ouders. Op een maandagavond werd er gezellig geknutseld, geknipt en geplakt. Er zijn ook een paar Pieten achtergebleven; in een hangmat en op een driewieler. De volgende dag keken de kinderen hun ogen uit. Een spannende en gezellige tijd is weer aangebroken!