De leerkrachten van groep 3A zijn Loes van Ramselaar en Netty Schoots.

Loes
“Hallo ik ben Loes van Ramselaar. Ik ben 41 jaar en gelukkig getrouwd met Kees. Samen hebben wij drie prachtige kinderen. Mara, Thijs en Cas. De oudste zit inmiddels op het middelbaar onderwijs en de jongens nog op de basisschool. Ik heb ruim 15 jaar gewerkt op obs Ridderspoor in Houten, Daarna bijna twee jaar op Klavertje vier en nu werk ik ruim een jaar op de Plantage. Ik geef met veel plezier les, maar als ik niet voor de klas sta ben ik graag buiten. Wandelen of in de tuin rommelen vind ik erg leuk. Ook lees ik graag een boek en samen met mijn dochter bak ik heerlijke taarten.”

Netty
“Ik ben Netty Schoots en voor mij is het onderwijs boeiend geworden toen mijn eigen kinderen naar de basisschool gingen. Met mijn opleiding ontwikkelingspsychologie kon ik deelnemen aan de verkorte opleiding aan de Pabo. Maar inmiddels is dat ook alweer 15 geleden. Mijn twee jongens studeren en zitten op kamers, zodat Shamal en ik het huis weer voor onszelf hebben.
Na jaren op De Brug in Houten te hebben gewerkt (in de groepen 3 t/m 8), werk ik nu voor het derde jaar op De Plantage in groep 5, samen met juf Karin.
De middenbouw is een interessante periode in de basisschool. Het zelfbewustzijn ontwikkelt zich en daarmee ook het bewustzijn van de verschillen met medeleerlingen. En toch ben ik steeds weer onder de indruk hoe tolerant en verdraagzaam kinderen met elkaar omgaan. Na elk schooljaar neem ik weer met trots afscheid van een groep kinderen die zich weer een jaar lang hebben ingezet voor zichzelf en voor elkaar.”